Bolest hlavy

Pomohu ti od BOLESTI HLAVY

V mém článku o bolesti hlavy najdeš:bolest hlavy Danča Hájková

  1. Sůl jako možná příčina bolesti hlavy.
  2. Moje vyzkoušení tipy, jak se rychle zbavit bolesti hlavy.
  3. Sleva na moje DVD ještě platí :-)
  4. Video trénink na zadeček a bříško (DNES ZDARMA) :-)

 

1) Sůl jako možná příčina bolesti hlavy.

Pokud tě často bolí hlava, zkus se zamyslet nad tím, jak moc používáš sůl.  Zkus omezit solení a uvidíš, že to bude lepší. Změna nepřijde hned, ale je třeba vytrvat. 

Pokud tě bolí hlava častěji než jednou týdně, pak by mohlo být příčinou nadměrné solení.

Páni študovaný a chytří ► po bedlivém bádání zjistily, že příjem sodíku vyšší než 4 000 miligramů denně zvyšuje u lidí výskyt bolesti hlavy. Lidi s nižším příjmem soli bolela hlava o 32 % méně než ty, kteří solili hodně.

Pokud tedy máš sklony k tomu mít slánku stále po ruce, zkus s tím něco udělat. Uvidíš, že bolest hlavy nebude tak častá :-).

Případně alespoň účinku sodíku zmírni zvýšením příjmem na draslík bohatých druhů ovoce a zeleniny.

 

2) Moje vyzkoušení tipy, jak se rychle zbavit bolesti hlavy.

  • Voda s citronem je zázrak:

Určitě víš, že za bolest hlavy může nedostatek tekutin. Piješ hodně, ale přesto bolest hlavy přišla? Napij se ještě víc ideální je studená voda bez bublinek + pár kapek citronu. Citrón dokáže "zásadovat" organismus, který se pak hezky zbaví nežádoucích metabolitů.

Studenou vodu pak použij i na obklad, mokrý kapesník přilož přes zavřené oči nebo na zátylek, bolest hlavy by měla ustupovat.

  • Důležité je se uvolnit:

Křeč a stažení pryč! Musíš se uvolnit!  Zastav se, zhluboka se nadechni a uvolni se, jak psychicky, tak svalově, uvolni svalstvo šíje a krku, pokud je křečovitě stáhneš, bolesti hlavy se nezbavíš. Přidej i krouživou masáž spánků a krku. Pokud se chceš bolesti hlavy opravdu zbavit, zavři k tomu své oči :-).

Prozradím ti další možnou příčinu bolesti hlavy: často přinese úlevu i uvolnění zatnutých žvýkacích svalů, možná to nevědomky děláš při stresu a nervozitě. Uvolni tedy žvýkací svaly, otevři na sebe okno a pořádně se nadechni čerstvého vzduchu. Zklidni i své myšlenky! Nákup, děti, mobil, práce, zapnutá žehlička, nezaplacená složenka….

Vše nech stranou a mozek na chvilku vypni! Pokud budeš v kolotoči myšlenek, bolest hlavy zvítězí!

  • Udělejte stojku, no opravdu stojku! :-)

Tohle není vtip! Rozumím, že když tě bolí hlava stojka je ta poslední věc, kterou bys chtěla dělat :-).

Tuto metodu mají vyzkoušenou hlavně jogíni a používají ji i proti rýmě. Je to i logické: hlava se více prokrví a nedovolí mikrobům působit na sliznice svými toxiny.

Při bolesti hlavy je třeba hlavu prokrvit. Cévy se roztáhnou a bolest hlavy, způsobená ne-dokrvením, bude fuč :-).

Stojka funguje nejen na bolest hlavy. Nedávno mě bolel zub, a při cvičení jsem zjistila, že když jsem hlavou dolů, bolest je mnohem menší až skoro žádná. Pokud tě tedy bolí zuby nebo máš bolest hlavy, zkus být hlavou dolů :-), věřím ti to pomůže.

  • Psychika

Velmi důležitá je také psychika. Pokud nebudeš v „pohodě“, bolesti hlavy se nezbavíš. Hlavně my ženy neumíme zastavit tok myšlenek a být samy se sebou…

Pořád něco povídáme a myslíme na něco. Zastav ten kolotoč a vnímej svět kolem sebe. Jak ti slunce hřeje do rukou, listí o sebe šustí, les voní atd… Dovedeš tohle vnímat? Nebo jsi myšlenkami u dětí, manžela, kuchyně nebo v práci? Zastav kolotoč myšlenek a uvidíš, že se budou dít kouzla :-).

3) Sleva na moje DVD ještě platí :-)

Pokud moje DVD ještě nemáš a zajímá tě zdravé cvičení, určitě mrkni na www.velkymic.cz

K mému DVD získáš zdarma jídelníček na hubnutí sestavený speciálně pro ŽENY + bonusové cviky a moji online poradnu zdarma . To vše ZDE.

 

4) Můj video trénink na zadeček a bříško (DNES ZDARMA) :-)

Najdeš níže: 

DNES ► DÁREK zdarma: Moje tréninkové VIDEO na ZADEČEK a BŘÍŠKO :-)

E-book | Vím, proč to jím - Zdravé recepty od Danči Hájkové