Arašídové máslo

Arašídové máslo ANO, nebo NE?

Co se v článku arašídové máslo dozvíš?arašídové máslo, Danča Hájková

  1. Jíst, či nejíst při hubnutí arašídové máslo?
  2. Jaké arašídové máslo si koupit?
  3. Jak arašídové máslo chutná a co obsahuje?
  4. S čím arašídové máslo baštit?
  5. Kde arašídové máslo koupit?
  6. DNES dárek pro tebe :-) (pozvánka).

1) Jíst, či nejíst při hubnutí arašídové máslo?

Já tvrdím, že určitě baštit :-). Zase tady platí jen selský rozum :-). Ono totiž je ► i není zdravé…. A ovlivňuje to, kdy a kolik arašídového másla zbaštíš.

Arašídové máslo je tučné, ale je třeba odlišit, že tuky v něm obsažené jsou nenasycené, to znamená zdravé. Zároveň obsahuje také vitamíny (B, E) a z minerálů hořčík či fosfor.

 

2) Jaké arašídové máslo si koupit?

Jsou dva druhy arašídového másla. První (smooth=jemné) a druhé (crunchy=křupavé).

V „crunchy“ arašídovém másle jsou kousky nerozemletých arašídů. U verze smooth je arašídové máslo rozmixované do hladka.

A které arašídové máslo si máš vybrat? Obě verze jsou dobré a kvalitativně se neliší už vůbec. Je tedy čistě na osobním vkusu, kterou verzi arašídového másla si vybereš.

Když arašídové máslo kupuješ, je vždy dobré se přesvědčit, zda neobsahuje přidaný cukr a sůl. Platí totiž, že čím vyšší je podíl samotných arašídů, tím lépe.

 

3) Jak arašídové máslo chutná a co obsahuje?

Hodně lidí zarazí, že burákové máslo není moc sladké. Arašídové máslo není žádná nutela nebo tak něco, nejedná se o sladký hubolep :-).

Míru sladkosti ovlivňuje kvalita použitých arašídů a množství přidaného cukru. Některá arašídová másla se nepřislazují vůbec. Čím vyšší je obsah arašídů v másle, tím kvalitnější produkt je.

Chuť másla je tedy arašídová :-). Každý musí arašídové máslo ochutnat, buď chuti propadne, nebo poletí arašídové máslo do koše :-).  

Na začátku ti možná první sousta másla přijdou divná, ale dej tomu čas… Další sousta budou možná o něčem jiném.

 

4) S čím arašídové máslo baštit?

Arašídové máslo lze přidávat do hromady pokrmů, slaných i sladkých. Hodně lidí si arašídové máslo přimíchává do slaných i sladkých kaší nebo omáček.

Máslo lze použít při pečení slaných i sladkých pochoutek. A komu arašídové máslo opravdu hodně chutná, vezme skleničku a lžičku a jede přímo na styl bagr :-).

 

5) Kde arašídové máslo koupit?

Na arašídové máslo narazíš skoro ve všech obchodních řetězcích nebo prodejnách zdravé výživy. Arašídové máslo tedy můžeš zakoupit, nebo si jej vytvořit doma.

Budeš potřebovat jen hóóódně arašídů (pražené dodají máslu výraznější chuť) a mixér. Případně sůl, cukr a olej. Dodatečné přísady už záleží na tobě, chuť svého arašídového másla si můžeš doladit dle libosti.

 

6) DNES dárek pro tebe :-)

Ráda tě pozvu do mého nového E-shopu. Ke každému nákupu ti přibalím jídelníček na hubnutí + NÁVOD ke každému produktu. (E-shop najdeš zde: www.HubnutisDancou.cz)

Vždy totiž není moc výhodné dodržet popisky od výrobce. Proto ti předám moje zkušenosti a rady, jak si se vším poradit :-). Dost mého tlachání :-) Mrkni rovnou ZDE: a uvidíš, o čem mluvím :-)

Nezapomeň! Ke každému výrobku jsem pro tebe natočila videjko :-) Mrkni ne ně :-)

(E-shop najdeš zde: www.HubnutisDancou.cz

ke každému nákupu ► jídelníček na hubnutí ZDARMA!

E-book | Vím, proč to jím - Zdravé recepty od Danči Hájkové